måndag, november 12, 2007

Spelar rätt i händerna på sd

Posten vägrar dela ut Sverigedemokraternas partitidning i Svedala eftersom Lars Vilks rondellhund finns på bild i tidningen ("Posten vägrar dela ut partitidning" (Sydsvenskan, webb.publ 2007-11-12). Det viktigaste skälet att dela ut den borde vara att upprätthålla yttrandefriheten.

Men dessutom är det idiotiskt av Posten att både ta överdriven hänsyn till extrema muslimer - sticker i folks ögon - och att än en gång låta Sverigedemokraterna bli drabbade av "etablissemanget". Det spelar rätt i händerna på Sverigedemokraterna. Posten, i sin taffliga strävan efter några sorts pk-poäng, blir de facto nationalisterna Sverigedemokraternas bästa vänner.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara att gratulera Posten. Under 2006 avstod jag ifrån att rösta, nästa val blir det SD-det enda svenskvänliga partiet.

Anonym sa...

Tack Posten! Eftersom jag är demokrat fick jag rejäl hint om hur jag ska rösta nästa gång, utan att ha fått tidningen. Det får bli SD.

Anonym sa...

Jag har inte läst varken artikeln eller teckningen. Men jag litar på de som har fattat beslut att inte dela ut tidningen.
Tidningen kommer ändå att delas ut (SD-problem!) och läsas och hat mot vissa grupper kan man aldrig hindra men att delta i såna aktiviteter är farligt.
Om hela världen har ju redan haft stort problem med denna teckning ska vi provocera de andra med filt? Vem blir offren? Alltid de oskyldiga!
Vill säga bara till de kristna SDerna: “Ni har hört det bli sagt ‘Du skall älska din granne och hata din fiende’. Men jag säger er, älska era fiender, välsigna dem som förbannar er, gör gott för dem som hatar er och be för dem som utnyttjar och förföljer er.” Hur kristna är "vi svenskarna"?

Anonym sa...

Om Monopolföretaget Posten skulle vägra dela ut Vänsterpartiets valmaterial för att det kränker företagare skulle det ta hus i helvete i media. Vartenda förstasida i tidningarna och TV-nyheterna skulle innehålla denna nyhet. Nu blir det knappt en notis men så är ju Sverige det värsta pk-landet i världen. Så länge media, myndigheter och de etablerade partierna fortsätter vara så äckligt pk kommer jag att stödja SD.

Anonym sa...

Är det ett problem?
SD har ju sin egen hemsida. De kan bara publicera den på hemsidan om medlemmarna vågar inte dela ut den själva!
Var finns problemet?
Varför gömmer man sig bakom Posten?

Anonym sa...

" Anonym sa...
Är det ett problem?
SD har ju sin egen hemsida. De kan bara publicera den på hemsidan om medlemmarna vågar inte dela ut den själva! "


Märkligt resonemang. Då kan man ju resonera likadant inför varje riksdagsval, då alla hushåll överöses med valpropaganda. "Räcker det inte med att Moderaterna och sossarna och de andra lägger ut materialet på hemsidan?"


..och angående att annat inlägg med åsikten "det är väl onödigt att provocera de med flit", som man hört som ursäkt åtskilliga ggr.
Det är väldigt illa att göra som Posten och andra har gjort, d.v.s vika sig för ev. hot från islamistiska extremister.


Kommer osökt att tänka på denna händelse, från augusti 2007:

"Folkbladets chefredaktör Christer Sandberg har blivit telefonhotad av två högt uppsatta medlemmar av det kriminella gänget Original Gangsters.
Anledningen är tidningens rapportering av förra veckans massiva polisinsats mot ett antal personer i Norrköping.

Samma dag fick tidningens chefredaktör två hotfulla samtal. Först från gängets 29-årige ledare, efterlyst och boende i utlandet, och senare även från hans närmaste man, en 36-åring hemmahörande i Halmstad."

Göran Pettersson, vikarierande kriminalchef vid polisen i Norrköping ser dock mycket allvarligt på de två telefonhoten.
– När en sådan här grupp ger sig på en tidning måste rättsväsendet ställa upp för det fria ordet.Folkbladet vek sig inte för hoten från OG. Hur skulle det sett ut om de låtit yttrandefriheten stå tillbaka p.g.a hotelser?
Det är exakt vad som händer idag när företag och myndigheter drar sig undan, istället för att stå upp för yttrandefriheten angående Mohammed-teckningarna m.m.

Hur skulle det sett ut om Folkbladet gjort ett uttalande i stil med: "Vi har beslutat att inte skriva mer Original Gangsters, eftersom det är dumt att provocera dem i onödan.".
Viker man sig för hot en gång så inser de som hotar att "aha! de viker sig för hot. då kan vi fortsätta ställa krav!".
Det är precis så utpressningsverksamhet fungerar.

Anonym sa...

What has happened to your blog?
I think you had worked hard and
put a lot of time in the work
around the Scanian identity and
all credit for that! It would have been interessting to read about activities around your activities in Sällskapet Skånsk Samling och Föreningen Skånelands Framtid and
around the politics and so on,
monthly updated would be enough.

Best regards
/Ulf P

Malte Lewan sa...

Hello Ulf P! I will try to do better this year. But actually I sort of doubt that I will be as active aa last year. We'll see! My ambitions are to keep this blog alive.