lördag, januari 24, 2009

Teori om Skåneland som förgermanernas vagga

En man vid namn Keyo Ghettson har gjort ett antal historiska videos. Han framför bl a teorin att förgermanerna skapades genom att indoeuropeiska invandrare blandade sig med ett ursprungligare folk. Han menar att detta ägde rum i Skåneland och hänvisar till ett antal symboler på gravar m m i Scania.

Han har lagt upp flera videos på Youtube. Här är en som också beskriver lite senare skåneländsk historia. Videona är inte så långa och väl värda att se:

"Terra Scania (Skåneland)"

1 kommentar:

Anonym sa...

Teorin är fullt rimlig och är knappast uppfunnen av personen ifråga. Man kan diskutera hur stort kreolområdet var, men att det fanns ett sådant i södra Skandinavien torde vara ett historiskt faktum.

Jag tycker dock att skaparen av videon gör ett fel (i samband med nämnandet av gränsstenarna) när han påstår att området norr om Skåneland kallades Sverige (eg. "Sweden") för 1000 år sedan. Det området var götarnas område och något svenskt rike uppstod inte förrän på 1200-talet. "Sweden" låg betydligt längre norrut. Danmark och Norge var hundratals år tidigare att ena sina riken än (det land som sedermera kom att kallas) Sverige var.