onsdag, juli 04, 2007

Upprop för skånsk nattrafik

Jag tycker inte Skånetrafiken gör tillräckligt för att binda ihop Skånes knutpunkter. För mig är Skåne lite som en stad, dvs det är ett stadskluster. Och där saknas det essentiella kommunikationer, särskilt nattetid. Efter kl 01 kan du inte ta dig med buss eller tåg mellan Malmö Lund en vardag. Och du kan som sydvästskåning aldrig festa ens en fredag eller lördag kväll i Helsingborg om du ska ta dig hem med allmänna kommunikationsmedel. Dessa faktum isolerar städerna från varandra inte minst mentalt. Det innebär t ex att inga unga helsingborgare har gått ut sent i Malmö eller Lund.

Jag har skapat en uppropslista, där jag tar tag i det första kravet: nattrafik varje dag mellan Malmö och Lund. Det är nästan en symbolisk fråga. Petitionen hittar du här.

2 kommentarer:

Louise sa...

Fyra i en taxi är väl ett ur många synvinklar gott alternativ?

Anonym sa...

Fyra i en taxi kan vara ett bra alternativ men det är det ju inte alltid man är fyra och även om man är fyra är det ju inte alls säkert att alla fyra vill åka hem samtidigt. Tågen dundrar ju på hela nätterna på bron sträckan sträckan Köpenhamn-Malmö. Det borde ju alltså gå att låta dessa tåg fortsätta till Lund relativt enkelt. Det handlar ju inte om några nya avgångar utan endast om en förlängning av dom tåg som redan går.