tisdag, april 24, 2007

Fp leds av tradition av stockholmare

Några notiser om folkpartiledaren Lars Leijonborgs avgång. Han säger bl a i "Leijonborg avgår i höst" (Sydsvenskan 2007-04-24) att hans största ekonomiska beslut var att försöka få ESS-projektet värt elva miljarder kronor till Lund. Och så skämtar han om att han kanske borde ha en minnesskylt för att han "satsade på att Sydsverige ska bli en forskningsmiljö av världsklass".

Jag tror inte att "Sydsverige" har någon identitet som gör att befolkningen kollektivt känner en tacksamhet som gör att man sätter upp någon minnesskylt. Kanske kan man göra det här i regionen i alla fall, om han gjort mycket för Lund och Skåne.

I "Björklund storfavorit som Leijonborgs efterträdare" (Sydsvenskan 2007-04-24) kan man läsa att EU-minister Cecilia Malmström kanske inte är realistisk som partiledare eftersom "hon är från Göteborg. Fp har alltid letts av stockholmare".

Hur kan i så fall någon skåning gå med i det partiet på de premisserna? Det är ungefär som: "Alla kan vara med i folkpartiet, men tänk på att det av tradition alltid har letts av Pragbor." (Prag ligger på ungefär samma avstånd som Stockholm. Skillnaden för mig är att jag besöker Prag oftare.)

Inga kommentarer: