onsdag, februari 25, 2009

Idag avgörs valet 2010 för mig

Idag röstar riksdagen om EU-direktivet Ipred. Jag repeterar mig: röstar riksdagens centerpartistiska ledamöter för att införa direktivet så kommer jag inte att stödja eller lägga min röst på centerpartiet i riksdagsvalet 2010. Det finns inte på kartan - såvida inte nya kandidater starkt kommer ta avstånd från tidigare ledamöters agerande. Oaktat att jag är (indirekt) förtroendevald för partiet på kommunal nivå. Min röst hamnar då bara på partiet på kommunal och regional nivå.

Ipred-lagen röstades tydligen igenom nu i eftermiddag ("Ipred-lagen röstades igenom", Sydsvenskan 2009-02-25). Jag ska kolla upp om alla centerpartister röstade likadant (det förutsätter jag). Centern har i alla fall på en halvtimme förlorat min röst i riksdagsvalet för hela mandatperioden 2010-2014. Starkt jobbat! Riktigt...jävla...imponerande klantigt.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Malte,

Inte bara för dig,

Mvh

Mikael

Lilli sa...

Tid at finde et nyt parti, Malte...? ;-)

Anonym sa...

Kunde inte sagt det bättre själv. Snart är vi en majoritet i Lundaavdelningen :)

Anonym sa...

Det gäller alltid att rösta rätt. Bilda gärna ett nytt parti men då med höjd horisont som når förbi det lundastudentikåsa.

Anonym sa...

jag är med i ett eventuellt nytt parti.

mvh
Martin i Lund

Anonym sa...

Rösta på piratpartiet!

Anonym sa...

Hej.
Skriver ang en helt annan sak.
Ang att Coop Forum ska kasta ut vår Skånska mjölk från sina butiker.
Skulle ni vilja vara snälla och hjälpa med att starta ett "drev" mot Coop Forum?
Om ni har tid och lust, gå in på www.infoburlov.se och läs krönikan.
Vore tacksam om ni kunde hjälpa mig och sprida det vidare.

Mvh

PG

Från Sandbys horisont sa...

Vilket parti återstår nu att rösta på?

EGENTLIGEN?

Malte Lewan sa...

Jag kommer att fortsätta att arbeta för centern lokalt (internt s k "avdelning" och "krets") och regionalt ("distrikt"), så jag letar inget nytt parti. Däremot är för mig banden mentalt klippta till centern riks. Så som de har agerat _får_ det helt enkelt inte gå till. Jag hoppas ändå på hyfsad politik därifrån i framtiden. Även om det inte blir någon röst från mig 2010.

Anonym sa...

Slik meget annet hoer ditte ikke hjemme haer. Hadde der staatt naagot upassende om Lili Marlene i nazistparadiset kunne man foerstaatt att uppmaningen ti censur foeljdes men slet ikke om enkelriktende manipulation paatales. Hvor er selvstaendigheden i ditt vaerderingssystem henne daa det styrs av Lili, takk ska di ha! Men sikkert ska vi hjelpe PG me melkeproblemer. ”Double-think” i politken er du ikke ensam om.
”Loev u” og salsa! ED

Lilli sa...

@ ED

Vad är det för svammel?

Anonym sa...

Läste om din partikamrat Mathias Knutsson i Kristianstad. Är inte han motståndare till FRA och Ipred?

http://mathiasknutsson.blogspot.com/2009/01/till-minne-av-vr-integritet-och-frihet.html

mvh
CP