torsdag, februari 05, 2009

Skämtteckning om broavgifter


Politiska skämtteckningar och karikatyrer är inte så vanliga i Sverige. De utgör egentligen ett ganska bra vapen när det gäller att försöka förändra något i samhället. Jag har kommit över ett serie-program och har gjort ett första försök. Ni får avgöra hur det föll ut denna gång.

5 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag bor inte i Skåne, så själva innehållet i stripen kan jag inte bedömma kvalitén på, men den är kul gjord och ganska snygg.

Och precis som du säger så behövs det mer politisk satir i Sverige!

Anonym sa...

Bra ide´ och initiativ samt är det helt riktigt att man inte ska ge sig. Du biter dig fast i din hjärtefråga med avgiftsfri biltrafik över Öresundsbron liksom när du bildade partiet Skånefederalisterna med samma tema som huvudpunkt. Förmodligen når du längre i ditt syfte på detta viset med en återkommande väldesignad strip.

Malte Lewan sa...

Mm, jag har funderat på att skriva något generellt på bloggen om att jag egentligen inte är riktigt så enkelspårig som det kan tyckas, utan bara tycker det regionalistiska funkar som nisch för mitt intresse och denna blogg, när så många andra skriver om, vad jag tycker, samma saker, om och om igen.

Beträffande strippen så har jag lite funderat ut hur de ska göras i framtiden. Det kommer troligen i huvudsak att bli anonyma gubbar bildmässigt i framtiden.

Anonym sa...

Med sådan försiktighet inlindad i grumlig passivum lär du inte åstadkomma varken revolution eller evulotion för broresandet.

Anonym sa...

Ganske morsom stribe :-)