fredag, maj 08, 2009

Ett äkta gränslöst Europa tack

26 av 39 av EU-valets toppkandidater vill att införselkvoterna beslutas nationellt. Flera av de som inte vill det, bl a de tre folkpartisterna i undersökningen, vill ändå sänka spritkvoterna. Det rapporterar Sydsvenskan ("Enade i kampen om spriten" (2009-05-08). Bara moderaterna tycks ha en liberal syn på alkoholen.

Idag får 10 liter starksprit, 90 liter vin och 110 liter öl för privat bruk fritt föras över gränserna. Den ansvarige kommissionären Lazlo Kovacs vill faktiskt helt avskaffa begränsningen för hur många flaskor som får föras över gränserna för ”privat bruk” inom EU.

Jag menar att det hela är mycket negativt. Vi bör ha ett gränslöst Europa - ett äkta gränslöst Europa. Det bör inte finnas någon begränsning alls för antalet flaskor man får föra med sig. Så länge EU har en siffra kommer man att diskutera den siffran snarare än varför just gränserna ska hindra alkoholtransporter. Det är också svårt att förstå varför det ska finnas en begränsning för antalet flaskor man får föra med sig för kommersiellt bruk. Det finns regler för försäljning inom länderna och det ska få variera; men det räcker.

2 kommentarer:

Sari sa...

Hej Malte och tack för din komentar:o)))Visste inte att du bloggade...men nu vet jag,o)Ska läsa den....fastän jag inte fattar så mkt utav den;o) (läst lite redan)
Kram på dig//Sari

Sari sa...

haha...tack för ditt låååånga utlägg Malte på min blogg.
Det gillar jag.o))))

Ja kan bara hålla med om vad du skrev ang.solariena.....Jag trivs bra med OASIS och kommer att fortsätta där:o))och rabatten såg jag:o)
Ha det bäst//Sari