måndag, februari 19, 2007

De gillar nog inte debatt i alla fall

Sydsvenskans politiske redaktör Heidi Avellan skriver att man på redaktionen inte säger sig fått in insändaren i förra blogginlägget (läs kommentarerna till förra inlägget). Det kan jag inte förklara. Det gick inte att misstolka Gerts reaktion i mail till mig över att han inte blivit publicerad.

I vilket fall avslutar hon kort och gott: "Vi gillar debatter." Det låter positivt. Frågan om de tankemässiga grunderna för en ny regional indelning är då inte ett undantag heller tydligen.

Men om redaktionen verkligen är intresserad av debatt här, varför vill den då så gärna skapa en meningsmotståndarbild av (citat från "Den skånska pusselbiten") "rödgul chauvinism" och berätta om "skånska politiker [som] storvulet talar om Skåneland eller en Scaniaregion, byggd på historia och identitet [och] ligger farligt nära dravel"? Då har man ju diskvalificerat en stor del av debatten redan.

Så länge inte Sydsvenskans ledare i tryckt form väljer att formulera sig annorlunda kan jag bara konstatera att det kvarvarande intrycket definitivt är att politiska redaktionen inte gillar debatt i denna fråga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väl talat Malte!

Får se om Heidi behagar att titta in här igen och ge en kommentar till det hela.

Anonym sa...

Sydsvenskans ledare, liksom de allra flesta andra tidningsledare i Sverige, är ju präglade av ett månghundraårigt unket nationalistiskt tänkande där lokal förankring sedan länge betraktats som ett hot mot den nationella, etniskt homogena rikssamlingen.