onsdag, januari 15, 2014

Unik skånsk mat är ”Swedish hospitality”

"Med maten som vapen ska Skåne erövra världen. Hittills finns det ett 100-tal matambassadörer, som har utbildats för att kunna bjuda in och laga mat till internationella gäster." Namnet på denna regionala satsning? ”Swedish hospitality”. Detta var innehållet i en artikel i Skånskan idag, "Matambassadörer ska ta emot gäster" (2014-01-15).

Så här kommenterade jag i deras Disqus-forum:
"maten som vapen ska Skåne erövra världen" och "...möta och smaka på den skånska livsstilen vid ett besök i ett skånskt hem". Skåne är välbehövligt kaxigt och vågar ta för sig. Men sedan namnet? Allmänsvenska "Swedish hospitality". Låter som det kom direkt från en officiell turistmyndighet i Stockholm eller kanske ett konsulats trötta marknadsföring för staten Sverige.
Några timmar senare hade Skånskan tagit bort min kommentar och hela Disqus-forumet i anslutning till artikeln. Tur att jag sparade undan min kommentarstext, för den var alltså (utan förvarning) deletad på deras server. [Edit: däremot ligger denna text precis efter artikeln som "blogginlägg [som] länkar till den här artikeln".]

Inga kommentarer: