måndag, oktober 16, 2006

Budget i två riktningar

Den nya regeringen presenterade sin budget idag. Jag har ännu inte fått grepp över dess regionala följder. Men vi har i alla fall fått lite information:

Det blir inget löfte om att bygga ut E22:an i budgeten. Sydsvenskan 2006-10-17 skriver i "Så påverkas Region Skåne av budgeten": "Att bygga ut E22 till motorväg genom Skåne är ett starkt önskemål från de skånska borgerliga politikerna. I statsbudgeten ställs inga löften ut för en sådan utbyggnad. Däremot sägs det att den nya regeringen kommer att verka för nya finansieringslösningar, exempelvis så kallad PPP."

Dessutom: "Sveriges Kommuner och Landsting välkomnar regeringens förslag till att omvandla riktade statsbidrag till generella. Det gäller pengar till personalförstärkningar i förskolan och till kommunal vuxenutbildning. – Men vi är samtidigt förvånade över att man planerar nya riktade satsningar, bland annat inom psykiatrin, säger Kommunförbundets ordförande Ilmar Reepalu."

Riktningen tycks alltså vara decentraliserad, men det går inte enbart åt det hållet, vilket är enormt dåligt. Det handlar trots allt om en regering i vilken centern ingår.

Inga kommentarer: