söndag, november 26, 2006

Avgiften på Öresundsbron höjs

Varje dag kan man längst ner läsa på Kvällspostens ledarsida: "...för övrigt anser vi att priserna på Öresundsbron bör sänkas". Troligen är, trots lätt flummiga påstånd om motsatsen, ingen annan Öresundsfråga i närheten av lika viktig som denna.

Nu höjs priserna på Öresundsbron. Øresundsbrokonsortiet har skickat ut pressmeddelandet med den nästan Boratska rubriken: "Øresundsbrons priser 2007: Nytt rabattavtal ger större valfrihet för bropendlare" (2006-11-22).

Konsortiet ändrar sitt betalningssystem, framgår det, men i slutet skriver man kortfattat: "Generellt höjs priserna på Øresundsbron nästa år med i genomsnitt 3,4 procent som kompensation för den väntade kostnadsutvecklingen."

Låt oss hoppas att denna höjning är Sven Landelius sista avskedsryckning och att den legat i pistolloppet länge. Om det inte är så, är det styrelsen som helhet som vi måste åt och byta ut som kollektiv. Ingen, som inte gjort systematiska reservationer under en längre tid, kan sitta kvar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vansinne!

Anonym sa...

Tjena Grabben - det ända rätta du skrivit hittills, dvs att brons styrelse ska bytas ut. Är du så naiv att du tror att bropriserna kommer att sänkas??